Acte de presentació: Campaña Consumo con Derechos
Presentació de la campanya: #ConsumoConDerechos #CannabisResponsable
Origen i impulsors
La campanya es llança el 17 de gener al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i ha estat desenvolupada pel treball conjunt de les dues federacions d’associacions cannàbiques catalanes: Federació d’Associacions d’Usuaris de Cànnabis de Catalunya (CatFac) i Federació d’Associacions Cannàbiques Autoregulades de Catalunya (FedCac).
Idea
El marc prohibicionista genera una situació de forta inseguretat jurídica per als consumidors de cànnabis, així com en algunes ocasions arriba a criminalitzar persones que han format part de la Junta d’Associacions de Consumidors de Cànnabis. La campanya dóna visibilitat a aquesta realitat i genera un marc de defensa dels drets de les persones consumidores, en un marc d’exigència de regulació responsable del cànnabis.
Objectius
L’objectiu de la campanya és promoure els canvis legislatius necessaris perquè aquests fets no es produeixin de nou. Hi ha una bretxa entre els avenços de la societat per una banda i, l’adaptació de les lleis als canvis o avenços socials, de l’altra. Com més gran sigui la bretxa, més perjudicats existiran entre els impulsors dels avanços socials. L’objectiu seria reduir aquesta bretxa el màxim possible. Per a això, a part d’obrir el debat a la societat, hi caben accions concretes de propostes directes al Congrés dels Diputats, poder legislatiu, ja que el poder judicial i l’executiu, han anul·lat i recorregut, respectivament, lleis autonòmiques aprovades per parlaments, per majories de consens ampli, al·ludint a la manca de competències. En un context mundial en què el model associatiu a l’Estat espanyol, sobretot a Catalunya i Euskadi, era pioner, s’han avançat ja diversos països i estats dels EUA, com a avançada del que suposa, ja sense marxa enrere, un legalització o regulació, tant del consum terapèutic com del recreatiu. No volem quedar-nos enrere, volem impulsar aquesta tendència mundial, que valorem com a positiva i portadora de millores en tots els àmbits de les nostres vides, tant per a persones, siguin o no usuàries, com per països o societats.
Volem donar visibilitat a les conseqüències negatives que l’actual paradigma prohibicionista genera a la societat, així com explicar els avantatges que suposarien si existís una regulació integral i aquesta fos efectiva.
La idea és fer una campanya que arribi a tota la societat i no només al sector, ni només a les persones usuàries. Que interpel·li a diferents estaments o sectors, que no tenen relació directa, de manera més transversal.
Perfils de campanya
– Metge especialitzat: Mariano García de Palau de l’Observatori Espanyol de Cànnabis Medicinal (OECM)
– Pacient terapèutic: Cristóbal Quadra d’Unió de Pacients per la Regulació del Cànnabis (UPRC)
– Autocultivadora i activista: Fernanda de la Figuera, represaliada amb judici pendent.
– Usuària recreativa: Gabriela Serra, activista i advocada
– Represaliat del moviment associatiu cannàbic: Albert Tió, president de la Federació d’Associacions Cannàbiques Autoregulades de Catalunya (FedCac) i secretari de l’Associació Independent Recreativa d’Autoconsum i Medicinal (AIRAM), actualment clausurada.
Composició
La campanya també es compon de:
– La generació d’un webdoc sobre els efectes del prohibicionisme.
– Un manifest que acceptarà suports públics tant d’entitats com de particulars.
– Un vídeo de presentació curt i uns altres més llargs en els quals es desenvoluparan els temes a través dels perfils.
– Un crowdfunding a través d’una plataforma per finançar la campanya.
– Difusió en xarxes a través de diversos perfils de campanya.
– Una presentació amb un acte a Barcelona (17 de gener a CCCB) i un altre a Madrid, per concretar.
Finançament
El finançament de la campanya es compon d’aportacions de les associacions i de les federacions, més la recollida de fons a través d’una plataforma de crowdfunding.
Durada del projecte:
Dia d’inici: 17 de gener 2019
Nombre de diez de crowdfunding: 44
Objectiu econòmic: 10.362€
Desglós:
– Coordinació campanya: 2000.-
– Grabació i edició video: 3000.-
– Lloguer equip: 361’95.-
– Community manager i seguiment a xarxes: 2000.-
– Disseny gràfic i web: 2500
– Presentació a Barcelona: 500.-
Una vegada aconseguit aquest mínim, si s’aconsegueix més:
– Presentació a Madrid: 2000.-
– Participació a Fires i Congressos: 2000.-
Font: Moviment Cannàbic Català
Deixa un comentari