Alchimia Solidària

Comença un nou projecte

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • La fundació
    • Qui som
    • Manifest
    • Àmbit d’actuació
    • A qui ajudem
  • T’ajudem?
    • Bases de Presentació de Projectes
    • Calendari 2022
  • Ajuda’ns
  • Notícies
  • Contacte
  • Català
    • Español
    • Français
    • English
  • Projectes cannàbics
  • Projectes culturals
  • Projectes socials
  • Projectes mediambientals
You are here: Home / Projectes / Creació d’una guia Audio Visual sobre el falciot negre

Creació d’una guia Audio Visual sobre el falciot negre

30 octubre 2018 Leave a Comment

La Fundació Alchimia Solidària dona suport al Centre de Fauna subvencionant alguns projectes d’investigació i recerca.

La nostra relació va començar quan el Centre de Fauna va estar a punt de tancar portes, el 2014. Davant la importància de la presència d’un centre de fauna a les comarques Gironines, i gràcies a tot el moviment social, d’entitats i particulars, que va demanar que es mantingués el Centre, avui en dia encara restem oberts i amb més ingressos d’animals que mai. En aquell moment, la Fundació Alchimia Solidària ens va ajudar a mantenir els treballadors i des d’aleshores hem mantingut una col·laboració conjunta en temes de natura. N’han sorgit projectes d’investigació com el de seguiment de botulisme al PNAE (Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà), millora dels alliberaments de xoriguers (Falco tinnunculus) mitjançant la col·locació d’una caixa de hacking, ajuda per mantenir personal a l’àrea de cria de pollets orfes i cessions de material per a la mateixa àrea.

El Centre de Fauna dels Aiguamolls de l’Empordà es va crear l’any 1984 i actualment es troba ubicat al Parc Natural dels Aiguamolls al municipi de Castelló d’Empúries, a l’Alt Empordà.

La seva funció principal és rehabilitar i alliberar, en les millors condicions possibles, els exemplars de les espècies de la fauna autòctona protegides de les comarques gironines, analitzant-ne les causes de mortalitat -si és el cas- o alliberant-los posteriorment en el medi natural.

La rehabilitació és el motiu de la creació dels centres de fauna. És una tasca cabdal en la conservació de la biodiversitat pel que fa a espècies en perill. Per la resta d’espècies és important des del punt de vista social, educatiu o en termes de millora de la ciència veterinària. També l’Educació i sensibilització ambiental és una tasca molt important del nostre centre. Una manera d’inculcar la necessitat de conservació de la nostra biodiversitat. Altres funcions com les tasques pericials són menys conegudes però molt importants, com ara realitzar informes sol·licitats pels agents de l’autoritat per procediments penals o expedients sancionadors a persones o empreses que han causat algun efecte negatiu al nostre medi natural. La investigació i recerca també és una funció molt important per avançar en l’estudi de la fauna salvatge i avançar en tècniques de rehabilitació.

Quan ens trobem amb un animal de fauna salvatge ferit, cal traslladar-lo tan ràpid com sigui possible al nostre centre (àmbit de Girona), o trucar als Agents Forestals perquè el recullin i ens el portin.

Cries de Falciot Negre

PROJECTE

Creació d’una guia Audio-Visual del protocol òptim de cria a mà i maneig de polls orfes de falciot. Protocol basant-se en extensa recerca científica i experiència en la seva implementació al Centre de Fauna dels Aiguamolls de l’Empordà i al Centre de Fauna de Torreferrussa.
Guia basada en vídeos, fotografies i textos informatius de la biologia reproductiva de l’espècie i totes les etapes del protocol de cria:

  • Biologia de l’espècie.
  • Estatus de conservació.
  • Causes d’admissió a centres de recuperació.
  • Consells de manteniment i transport abans arribada al centre.
  • Revisió clínica.
  • Tractaments inicials.
  • Teràpia de fluids.
  • Habitacles.
  • Alimentació.
  • Preparació / Implementació aliments.
  • Seguiment casos clínics específics.
  • Alliberament.
  • Efectes de l´ús de dietes incorrectes.
Cria de Falciot Negre al Centre de Recuperació

OBJECTIUS

La publicació d’aquesta guia pot permetre fer més extensiva la necessitat de l’ús de bones pràctiques en la cria i rehabilitació de falciots i moltes altres espècies insectívores, i millorar així la supervivència d’aquests orfes en els centres de recuperació d’arreu.

La guia hauria de difondre, actualitzar i reforçar la informació que es va publicar en l’article científic “Fusté et al (2013) Hand–reared Common Swifts (Apus apus) in a wildlife rehabilitation centre: assessment of growth rates using different diets, Journal of Zoo and Aquarium Research, 1(2)”, que va tenir i encara té una important repercussió dins el món de la rehabilitació de falciots i altres espècies insectívores a molts llocs del món. L’article mostra el que inicialment sembla lògic que és el fet d’alimentar els polls insectívors amb dietes basades en insecte, però el més important i revelador de l’article és la mostra empírica dels riscos i perills de les dietes no basades en insectes (exemple: pinso o carn), utilitzades extensivament, per alimentar aquestes espècies insectívores.

Cria recuperada

DESTINATARIS

A: Per a professionals que treballen a centres de recuperació de fauna de tot el món (tot i ser específica sobre falciots, el protocol és extrapolable a moltes espècies similars).
Molts centres de recuperació varen adoptar la dieta suggerida per l’autor al seu article, molts sorpresos pels canvis en la condició física final i un increment de la supervivència dels polls que arriben en estat més greu. A això ha ajudat també les pàgines webs www.falciotnegre.com i www.swift-help.org (creades per exposar les troballes de la recerca i els riscos de dietes incorrectes, suggerint el protocol òptim), fòrums, conferències i comunicacions personals. Moltes institucions que aconsellaven incorrectament com alimentar els polls a les seves pàgines han estat contactades i han fet canvis a les seves pàgines web. Però cal seguir fent campanyes, a molts països encara avui molts centres de recuperació utilitzen dietes incorrectes, i no només per falta de recursos, sinó per desconeixement.

B: Per a particulars que es fan càrrec de la cria de polls en molts països on els centres de recuperació de fauna són anecdòtics. També aquells particulars partícips en xarxes d´adopció de polls, formada per gent que s’ha preocupat de fer-se conèixer per poder recollir i tirar endavant polls orfes a les seves àrees geogràfiques mancades de suport professional en la rehabilitació de fauna (en casos on centres de recuperació no es poden fer càrrec dels polls de falciot o simplement no els accepten per saturació o falta de recursos).
L’autor de la recerca rep via xarxa social i les pàgines webs dotzenes de missatges de persones que troben polls de falciot a terra i no sabem que fer ni com actuar – persones d’arreu d’Europa i països de l’Àfrica subequatorial. La primera resposta és sempre que sigui possible referir-los a centres de rehabilitació de fauna o experts reconeguts propers. En molts casos això no és possible. Moltes persones mostren interès a tirar endavant els polls, però entenen amb preocupació la dificultat i responsabilitat d’aquesta tasca. Tot i això molts ho han aconseguit gràcies als consells donats i s’han involucrat activament per seguir ajudant en el futur a altres orfes que els arribin.

Cria Falciot Negre amb molta gana

IMPORTÀNCIA

La població de falciots es mostra aparentment estable a l’àrea mediterrània. Contràriament, als països del nord s’està observant un important declivi en els darrers anys. Un exemple molt revelador és al Regne Unit on la població ha disminuït més 50% en els darrers 10 anys.
Aquest any, l’arribada dels falciots d’Àfrica ha estat més feble, amb l’entrada de molts menys individus. Això ha engegat una alarma i ha estat notícia a molts programes de la televisió britànica, particularment a la BBC.
Els protocols utilitzats en alguns d’aquests països (observació personal), on la rehabilitació de fauna està en mans d’organitzacions no governamentals i particulars, resten lluny de ser òptims.

MÈTODE

La producció audiovisual es realitzarà al Centre de Fauna dels Aiguamolls de l’Empordà durant el període de cria del falciot, de maig a agost 2018. L’edició del material es realitzaria un cop finalitzi la temporada de cria. La guia estarà disponible per poder ser distribuïda abans de l’inici de la pròxima temporada de cria 2019.

 

www.swift-help.org

Falciot Negre Swift Rehabilitation

Filed Under: Projectes, Projectes mediambientals

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Tatuatge Oncològic Solidari

La Fundació Alchimia Solidària contribueix solidàriament al fet que 24 dones "lluitadores" recuperin part de la seva autoestima, donant-los accés a un tatuatge professional que reconstrueixi … Llegir més

Entrades recents

  • Projectes Guanyadors Convocatòria 2021
  • Projectes Presentats Convocatòria 2021
  • Tattoos Solidaris 2021
  • Convocatòria 2021!
  • 2020, l’any en què gairebé va canviar tot

Bases de Presentació de Projectes

Qui pot presentar una sol·licitud? Poden presentar sol·licituds persones físiques i entitats no lucratives legalment constituïdes i registrades. Hauran d'acreditar la inscripció en el registre corresponent i estar al corrent de les seves obligacions fiscals i laborals així mateix hauran de comptar amb una estructura i capacitat suficient per gestionar el projecte seleccionat garantint la seva viabilitat i sostenibilitat. … Llegir més

L'egoisme veritablement intel·ligent consisteix a procurar que els altres estiguin molt bé perquè, així, un estigui una mica millor”

Oscar Wilde

INSTAGRAM

fundacio_alchimia_solidaria

Hi ha una manera de fer-ho millor. Troba-la!
#juntsarribemméslluny
Bases Presentació Projectes 2022
👇👇👇

Fundació Alchimia Solidària
Junts podrem fer que tornis a ser la de sempre, pe Junts podrem fer que tornis a ser la de sempre, perquè mai has deixat de ser tu.

Enhorabona Manuela Bigas!💜
⠀
Si vols ser una d’elles, envia’ns les teves dades a info@alchimiaweb.org
⠀
#Juntsarribemmeslluny #cancer #tattoosolidario
Posted @withrepost • @rdrcannabis 🟣Divendre Posted @withrepost • @rdrcannabis 

🟣Divendres 25 de novembre, Dia Internacional de la Fi de la Violència Contra les Dones, @rdrcannabis ens sumem a la campanya internacional de "16 Dies d'Acció contra la Violència cap a les Donxs que Usen Drogues" #EVAWUD2022

🟣Es tracta d'una acció que cerca sensibilitzar sobre les diferents violències que pateixen les donxs que utilitzen substàncies.

🟣Acabarà el dia 10 de desembre, Dia Internacional dels Drets Humans.

🟣Està impulsada per @whrinetwork , @euronpud_official #sisterWUD  i totes les organitzacions que les componen com ara les nostres companyes i germanes de @metzineres .

🟣Per sumar-vos a la campanya global, si us plau adapteu/traduïu i imprimiu el pòster.

🟣Preneu-vos fotos amb alguna peça de roba taronja (per afegir-vos al color de la campanya global per acabar amb les violències contra les donxs) i assegurat de què la teva acció faci prendre consciència sobre la situació que pateixen les donxs que usen drogues en aquest context.

#EVAWUD2022 #sisterwud #womenandcannabis #narcofeminism #narcosisters #womxnusedrugs #16days #16DaysOfActivism #orangetheworld #endgbv
@cannabmed ¿Cuál ha sido la historia del autocul @cannabmed ¿Cuál ha sido la historia del autocultivo en España y el resto del mundo, y cuál es su futuro? 
¿Cómo pensar el mundo Growshop desde una perspectiva de género?
¿Cómo puede ayudar el autocultivo a generar salud y bienestar emocional? 

Un seminario dirigido a profesionales del sector, asociaciones, emprendedores y cultivadores. ¡Inscríbete a través del link de la bio ➡️@cannabmed ⬅️

#growyourown #homegrown #autocultivo
#cannabismedicinal #cannabislegal #cursoonline #cannabisadvocacy #herbologia #herbalism #homegarden #sungrown #cannabisgrowers #cannabisbreeders
Junts podrem fer que tornis a ser la de sempre, pe Junts podrem fer que tornis a ser la de sempre, perquè mai has deixat de ser tu.

Enhorabona Paula Montes!💜
⠀
Si vols ser una d’elles, envia’ns les teves dades a info@alchimiaweb.org
⠀
#Juntsarribemmeslluny #cancer #tattoosolidario
Posted @withrepost • @fundacionefectosequito 🔉COLABORACIÓN CON 👉🏻 @endocannabinologia.es 

🌱El cannabis medicinal vuelve a la farmacopea ¿Realidad o espejismo? 🗓 Viernes 30 de septiembre de 2022 en #Barcelona. Info y reservas en 🌐 https://bit.ly/SCE-2022

1️⃣Introducción: 
👨‍🏫Jose Carlos Bouso

2️⃣Experiencias, práctica y deontología del manejo clínico del uso de cannabis en España: 👩‍⚕️Dra. Trè Borrás.
👨🏼‍⚕️Dr. Mario Land
👩🏻‍⚕️Dra. Mery Peña Guzmán
(Otros doctores por confirmar)

3️⃣Retroalimentación sobre realidades del trabajo clínico desde marcos regulados: 
👨‍⚕️Dr. Jordan Tishler (Harvard Medical School)
👨‍🏫Robert Uhlenbrock (Alemania)
👩🏻‍⚕️Dra. Paola Pineda (Colombia🇨🇴) 
👨🏼‍⚕️Dr. Diego Cruz (Chile 🇨🇱)

4️⃣Debate con el público.

5️⃣Palabras de cierre.

🌱💻🌱

#cannabismedicinal #farmacopea #farmacia #formacion #formaciononline #seminariosonline #debate #salud #profesionalesalud #barcelona #doctores #medicalcannabis #chile #colombia #alemania #españa #fundacionefectosequito
El 18 de octubre hablaremos sobre «La reintegraci El 18 de octubre hablaremos sobre «La reintegración del cannabis en el compendio de la medicina herbaria». Un seminario en el que descubrir los efectos que produce el cannabis en sinergia con otras plantas medicinales. 

Pacientes, profesionales de la salud y personas interesadas en botánica y salud podrán aprovechar el conocimiento de nuestros ponentes, quienes, desde la medicina clínica y la etnobotánica práctica, compartirán recomendaciones sobre cómo llevar un estilo de vida sano, y cómo influir en nuestro sistema endocannabinoide a través de la medicina herbal.

¡Aprovecha la última oferta de la temporada e inscríbete con un
20% de descuento!

campuscannabmed.com

Posted @withrepost • @cannabmed 

#cannabis #cannabismedicinal #cbd #farmacopea #medicinaherbal
👇Posted • @cannabmed 👇 Estamos de vuelta! 👇Posted • @cannabmed 👇

Estamos de vuelta! El próximo martes 13 de Septiembre retomamos el campus hablando sobre el rol de los clubes sociales de cannabis en nuestra sociedad y su situación actual, de la mano de activistas y expertas dedicadas a construir y fortalecer este inspirador modelo.

📅 13.09.22
⏱ 16.00 a 19.00h

#cannabislegal #cannabisdg #clubsocialcannabis #regulacion #autoatencion #csc #cannabismedicinal
Posted • @grupiris Contentes de TORNAR ALS CARR Posted • @grupiris 
Contentes de TORNAR ALS CARRERS! 

Ens fa il·lusió veure ja les primeres inscripcions. 

T'hi apuntes ara? 

Ben aviat tindreu a les vostres mans la nova samarreta de la cursa. 

Us encantarà el disseny! 
Ajudeu-nos a ajudar!🙏🌸😘
Avui, 31 d’Agost, és el Dia Internacional de Se Avui, 31 d’Agost, és el Dia Internacional de Sensibilització sobre la Sobredosi. 

Es tracta de la campanya anual més gran del món per posar fi a la sobredosi. Per recordar, sense estigmes, a aquelles persones que han mort, i per reconèixer el dolor de les seves famílies i amistats. 
Amb aquesta campanya volem sensibilitzar sobre una de les pitjors crisis de salut pública del món, i estimular l'acció i el debat sobre la prevenció de la sobredosi basada en l’evidència i sobre les polítiques de drogues, les quals impacten directament en el número de sobredosi i, en general, a la vida de les persones que usem drogues. 
Acompanya’ns en aquesta jornada de memòria, reivindicació i germanor! 
 
18.00 - Marxa pel barri i homenatge 
📍 Sortida des de C/ de la Lluna, 3 
 
19.30 – Pica pica 
📍 Ágora Juan Andrés Benítez 
 
20.00 – Acció de tancament i actuació de la Catnpud Blues Band 
📍 Àgora Juan Andrés Benítez
 
Organitzan: @catnpud 👉 @arsu_reus #ASAUPAM @aupam_94 @federacio_catfac @donarsu_tot @metzineres @org_rema #XADUD
 
Més info a catnpud.org

Posted @catnpud 

#EndOverdose #NoMésMortsPerSobredosi #IOAD2022
 
#catnpud #catnpudbluesband #arsureus #aupam #catfac #donarsutot #metzineres #rema #stopsobredosis #nomásmuertesporsobredosis #agorajuanandresbenitez #ioad #overdoseawareness #overdoseawarenessday #overdoseday
#Repost @cannamarketers with @use.repost ・・・ #Repost @cannamarketers with @use.repost
・・・
Os presentamos la campaña de comunicación desarrollada por @cannamarketers para el lanzamiento de la primera edición del Posgrado en Producción y Transformación del Cannabis en la @upcschool 

Bajo el concepto de transformación, hemos querido rehuir del cliché de la planta y mostrar el potencial industrial del cáñamo en distintas industrias.

#formacion #educacion #transformacion
Sempre amb bon humor... 😂 @fundaciosergi Nece Sempre amb bon humor... 😂

@fundaciosergi  Necesita pisos a #Figueres per a dones que han patit a la violència masclista.

Si tens un pis buit #obrelaporta al #lloguersocial. 
👉🏽 Contacta amb nosaltres o entra al nostre web per veure els avantatges i condicions.

😊 ✊🏽 Moltes gràcies @fundacio_alchimia_solidaria pel suport al nostre projecte d'acompanyament a #donesSupervivents i per ajudar-nos a difondre!!!

#ambtupodemfermés #habitatgesocial #prouviolènciamasclista #acompanyament
🤔Tens un projecte Social? Termini obert fins a 🤔Tens un projecte Social?

Termini obert fins al 30.09.2022

La Lidia, de @grupiris t'explica breument la seva proposta perquè t'animis a presentar el teu projecte🤜🤛

🕵️‍♀️Cerca les Bases de Presentació a la nostra web!

Escriu-nos en comentaris o per missatge privat si vols més informació.

Comparteix aquest reel si creus que pugui interessar a algú 🔃

#juntosllegamosmáslejos #juntsarribemméslluny
🤔Tens un projecte Social? T'explixo alguns exe 🤔Tens un projecte Social?

T'explixo alguns exemples perquè t'animis a presentar el teu 🤜🤛

🕵️‍♀️Cerca les Bases de Presentació a la nostra web!

Escriu-nos en comentaris o per missatge privat si vols més informació.

Comparteix aquest reel si creus que pugui interessar a algú 🔃

🤔¿Tienes un proyecto Social?

Te cuento algunos ejemplos para que te animes a presentar el tuyo 🤜🤛

🕵️‍♀️¡Busca las Bases de Presentación en nuestra web!

Escríbenos en comentarios o por mensaje privado si quieres más información.

Comparte este reel si crees que pueda interesar a alguien 🔃

#juntosllegamosmáslejos #juntsarribemméslluny
🤔¿Tienes un proyecto Cannábico? Plazo abiert 🤔¿Tienes un proyecto Cannábico?

Plazo abierto hasta el 30.09.2022

Jamila de @greennursehc te explica brevemente su propuesta para que te animes a presentar el tuyo 🤜🤛

🕵️‍♀️¡Busca las Bases de Presentación en nuestra web!

Escríbenos en comentarios o por mensaje privado si quieres más información.

Comparte este reel si crees que pueda interesar a alguien 🔃

#juntosllegamosmáslejos #juntsarribemméslluny
Posted @withregram • @gremioindustriacannabis Bu Posted @withregram • @gremioindustriacannabis Business School, GIC:  Un proyecto que apuesta por Impartir una formación de calidad, práctica, para los/as profesionales de los Grow Shops. 

+Info en BIO @gremigrowshopscatalunya
Posted @withregram • @cannabishubupc Ya están a Posted @withregram • @cannabishubupc Ya están abiertas las inscripciones al #posgrado Tecnologías de Producción y Transformación del #Cannabis. Impartido en la UPC School (Universitat Politècnica de Catalunya) y de la mano del CannabisHubUPC y todas las empresas y organizaciones que han participado.

El objetivo es proporcionar una visión global de la industria, un conocimiento botánico además de las herramientas necesarias para que cualquier profesional pueda liderar existosamente nuevos modelos de negocio en cannabis. De este modo, el posgrado se estrucutra en 10 módulos, con un recorrido integral, desde aspectos legales, pasando por el campo o técnicas de comercialización.

1- Regulación y Entorno Normativo por Bernardo Soriano Guzmán de SF ABOGADOS
2- Genética Vegetal, Biotecnología y Programas de Mejora por Amparo Monfort de IRTA (Instituto de Investigación y Tecnología Agroalimentarias)
3- Tecnología de la Producción Agrícola (I) / Cultivos Extensivos por Xaquin Acosta de DANAagronomics
4-Tecnología de la Producción Agrícola (II) / Cultivos Intensivos por Nicolás Alberto Barra de Advanced Nutrients Ltd.
5- Tecnología de la Producción Agrícola (III) / Postcosecha y Procesado por Arnau Juscafresa de Master Products
6- Extracción, Purificación y Formulaciónpor Carlos Ferreiro Vera de Phytoplant Research
7- Sistemas de Gestión de la Calidad y Análisis por Marta Rodríguez Vélez
8- Marketing, Transformación Digital e Innovación en la Industria del Cannabis por Adrian Diego Martin y Marc Casellas i Deig de Cannamarketers
9- Introducción a los Usos y Aplicaciones en Medicina por  Mariano García de Palau  y Oscar Riera de Kalapa Clinic
10-Oportunidades de Mercado y Negocios en Usos Industriales no Farmacéuticos por Ruben Valenzuela Moreno de Valenveras

La planta de Cannabis Sativa SL es una de las alternativas para frenar y reconducir el cambio climática, teniendo un impacto en el modelo productivo en un sinfín de industrias. Su cultivo y procesado dan a lugar a productos y soluciones más limpias. Sé uno de los primeros en dar un paso verde hacia un futuro más sostenible.
Carregar més... Segueix-nos a Instagram

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Youtube

Contacte

Alchimia Solidària
Llevant, 32 – Pol. Ind. Pont del Príncep
17469 – Vilamalla (Girona)
Tel (+34) 972 527 248
Email: info@alchimiaweb.org

© Alchimia solidària - Política de privacitat - Avis legal